Mingly, dé community software waarmee leden elkaar vinden en versterken

Over Mingly

Mingly gelooft in sterke communities die je bouwt met stimulatie en inspiratie. De software van Mingly faciliteert community members en beheerders hierin.

Door IGNE

Alles van het uitwerken van het idee tot de realisatie van de software en uiteindelijk het vermarkten met onze partner Loyalz

Doorlooptijd

6 maanden van idee tot werkende software.

Resultaat

App en platform waarmee gebruikers laagdrempelig contact leggen, informatie delen en beheerders hun community verbinden.

Plezier in ondernemerschap, elkaar inspireren en elkaar verder helpen

Allemaal redenen om je bij een community te voegen. Zeker ondernemers hebben behoeften aan gelijkgestemden en het uitwisselen van ervaringen. Uitdagingen waar je zelf niet uitkomt? Zoek iemand binnen jouw community om je te helpen. Het klinkt allemaal zo eenvoudig maar in een wereld waarin we veel online leven, is dat het niet.

Er is een blijvende trend waarin evenementen meer en meer online (of hybride) plaatsvinden. Handig want het bespaart je als ondernemer bijvoorbeeld reistijd maar de betrokkenheid is lager. Ook voor community managers is dit uitdagend. Want online netwerken en communities opbouwen, is toch echt wat anders dan offline. De bestaande Facebook- en Whatsapp groepen volstaan niet meer. Ook andere community tools laten veel liggen. Ze zijn vaak ‘top-down’ gedreven terwijl je juist wil dat de community zelf bijdraagt. Je wil actieve groepen waarbij de leden zelf de touwtjes in handen hebben. Een forum-achtig platform uit 2000 is dus niet goed genoeg. Maar hoe bouw je die succesvolle community, waar leden echt iets uithalen, dan wel? Met Mingly!

Mingly, de community app met een dating-aanpak

Zakelijk Tinderen en social sharing, maar dan binnen je eigen community, dat is Mingly. Leden maken een profiel aan waar ze hun interesses en kwaliteiten aangeven. Door een setje vragen te beantwoorden wordt hun profiel verder verrijkt en zo specifiek mogelijk gemaakt. Vervolgens kan het netwerken beginnen. Door te swipen tussen de profielen van andere leden binnen jouw community kunnen matches gemaakt worden. Dé start van nieuwe samenwerkingen en initiatieven, en daarmee een sterke community.

Daarnaast informeert de app de community over relevante evenementen, workshops en lezingen, en stimuleert ze de leden om deel te nemen. Door fysiek (of online) samen te komen, ideeën en doelen uit te wisselen en te genieten van het gezelschap van anderen, voelen we ons energiek en betrokken. Essentieel in het bouwen van een sterke community. Omdat je in de Mingly app van te voren al kunt zien wie er bij de events zullen zijn, verlaagt dit de drempel om daadwerkelijk te gaan. Door vooraf al een match te maken met andere leden, kun je gericht iets uit de fysieke evenementen halen. Essentieel in het laten slagen van de community. Want wees nou eerlijk, je sluit je aan omdat je ergens bij wil en horen én omdat je wil dat het je iets oplevert.

“Wij geloven dat community een werkwoord is. Een community heeft stimulans en inspiratie nodig om sterker te worden.” aldus Peter Reyneveld, netwerkexpert en business partner bij Mingly

De community manager ontlasten én versterken

Natuurlijk zijn er al allerlei netwerk- en community apps maar geen van de apps is echt geschikt voor het bouwen van een gesloten community. Het grote verschil met bestaande oplossingen, zit hem in:

  • de look en feel: gewoon, zoals je verwacht van een hippe social media app (dus geen forum look uit het jaar 2000)
  • de beheeromgeving: inzicht voor community managers en tools om de community te versterken
  • de matching functionaliteit in de app: leden kunnen zelf hun ideale match vinden

Een community groeit niet vanzelf maar heeft aandacht en liefde nodig. Een community manager speelt hierin een essentiële rol. Door mensen met elkaar te verbinden, situaties te creëren waarin leden samen kunnen komen en door goed te luisteren naar de kwaliteiten en problemen van de verschillende leden, maakt een community manager het verschil. Zo ontstaan nieuwe samenwerkingen en kunnen leden elkaar inspireren.

Met Mingly heeft de community manager een tool in handen om ook op afstand als verbinder op te treden. Daarnaast ontlast de software van Mingly de community manager omdat leden zelf makkelijk hun ideale match kunnen vinden. Via de app zoeken leden zelf de link met de juiste mensen op basis van kwaliteiten en interesses. De tijd die de community manager overhoudt, kan meteen gebruikt worden om nog relevantere content en events aan te bieden. Op basis van de data uit Mingly krijgt de community manager namelijk inzicht in wat er leeft onder de leden.

IGNE als tech partner en mede-initiatiefnemer

IGNE gelooft sterk in het bouwen van communities. Niet alleen omdat wij met ons team zelf onderdeel uitmaken van verschillende communities, en daar tegen de muur liepen toen we andere leden wilden ontmoeten, maar ook omdat wij onze successen te danken hebben aan ons netwerk. Op het juiste moment de juiste mensen vinden, is essentieel in het boeken van successen. Dat gunnen wij iedereen! Mede daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met Loyalz om de software te ontwikkelen en te vermarkten.

Voeg je eigen feel toe, omdat geen community hetzelfde is

It’s all in the details. Iedere community is uniek en vraagt dus om een oplossing op maat. Als community manager kun je je eigen vormgeving en configuratie toepassen op de app. De app die de community leden te zien krijgen, is dus volledig in de look en feel van jouw community als jij dat wil. Ok, het logo van Mingly staat wel vast. Wel zo makkelijk als gebruikers de Mingly-app zoeken.

Daarnaast bepaal je als community manager zelf welke vragen je de leden wil stellen om hun profiel te verrijken. Zo zorg je ervoor dat de dingen die je vraagt ook relevant zijn voor het type community dat je managed. Mooi toch?

Meer informatie of Mingly direct aanvragen voor jouw community? Check  www.getmingly.com.

jeroen@igne.nl06 27 01 59 30
Jeroen van Geelen
Directeur
Volgende case

Mamosa, dé e-learningapp die jongeren uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika toegang geeft tot kennis en onderwijs