Werkwijze

Geen ellenlange strategische sessies maar snel naar een werkend product

Igne strategische sessie mvp

Bij IGNE geloven we in een ondernemersreis waarvan je nog niet weet waar de eindstreep kan liggen. Natuurlijk stellen we doelen, die zijn belangrijk om jouw koers naar succes te bepalen. Maar we zijn niet bang om gedurende de reis af te wijken van de koers op basis van nieuwe inzichten. Dit maakt jouw eindproduct beter dan je vooraf voor mogelijk had kunnen houden.

Igne scrumboard agile

Voorbereiding: het bepalen van jouw succeskoers

Iedere samenwerking begint met het bepalen van jouw koers naar succes. Afhankelijk van het voorwerk dat je zelf al hebt gedaan, bepalen we of aanvullend marktonderzoek nodig is. We adviseren je waar kansen in jouw markt liggen (ook op financieel gebied) en welk product daar het beste op aansluit (incl. de beste tech oplossing).

IGNE is meer dan alleen jouw tech partner. Wij hebben een startup mindset en groot netwerk om inspiratie uit te putten. Door actief deel te nemen in verschillende startup hubs, trainingen en coachingstrajecten houden we onszelf scherp en leren continu over de nieuwste mogelijkheden op ons vakgebied.

Igne office

Van idee naar Minimal Viable Product

Bij IGNE werken we Agile. Dit betekent dat we snel na het bepalen van de ideale productstrategie aan de slag gaan om een werkende oplossing te bouwen. In korte sprints van 2 weken beginnen we direct aan de technische realisatie van het product. Iedere sprint wordt afgesloten met intensieve gebruikerstests. Zo weten we direct wat wel en wat niet werkt. Doorlopend bijsturen op basis van gebruikersinformatie zorgt ervoor dat we precies dat ontwikkelen waar de eindgebruiker het meeste baat bij heeft.

Door snel te starten met bouwen en gebruikers doorlopend te laten testen, voorkomen we dat we tijd en geld verliezen in strategische sessie waarin we proberen uit te denken wat de gebruiker nodig heeft. Aan het eind van deze stap heb je een Minimal Viable Product (MVP), oftewel, een product dat werkt en direct inzet kan worden om eindgebruikers te bedienen. Je kunt je product op dat moment al lanceren.

Buy before build

Hoewel ieder product dat we ontwikkelen op maat gemaakt is voor jou, schromen we niet om bestaande technieken te gebruiken als deze bijdragen aan het behalen van jouw succes. ‘Buy before build’ noemen we dat. Zo voorkomen we dat we het wiel opnieuw uitvinden en besparen we kosten.

Igne minimal viable product

Als product owner stuur je zelf naar jouw ideale product

Na de lancering van jouw MVP bepalen we samen hoe we gaan doorontwikkelen. De markt verandert, gebruikerswensen ontwikkelen zich en jij krijgt nieuwe inzichten. Op basis van al deze veranderingen bouwen wij door aan jouw ideale product. In dezelfde korte sprints van 2 weken waarin we doorlopend feedback blijven vragen aan gebruikers.

Zo staan wij ondernemers bij gedurende de hele ondernemersreis. Onze ruime ervaring delen we graag met jou. We laten je zien wat wel en wat niet werkt, zijn je klankbord op iedere moment en denken altijd een stap vooruit. Je leert om zelfstandig tech gerelateerde beslissingen te nemen die jouw product naar het volgende niveau brengen. Als product owner hou jij altijd de touwtjes in handen. En als je product staat? Dan doen wij een stapje terug zodat jij je kunt focussen op datgeen wat jouw onderneming nodig heeft. Kom je er niet uit? Wij staan op de achtergrond altijd voor je klaar.

Waar sta jij in jouw ondernemersreis?

Of je nou al een werkend product hebt of helemaal aan het begin met een goed idee, bij IGNE staan we voor je klaar. Wij helpen je om de volgende stap te zetten in jouw ondernemersreis.

jeroen@igne.nl06 27 01 59 30
Jeroen van Geelen
Directeur