App
NFC Visitekaart

Biccy

Een digitaal profiel en een fysieke nfc tag

Via een persoonlijke nfc-tag krijgen andere mensen eenvoudig toegang tot het digitale profiel. Ze hoeven alleen de tag, bijvoorbeeld een soort creditcard of telefoonsticker, te scannen en hebben direct toegang tot alle profielgegevens. Verandert er iets, bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer of nieuw social media account? Dan past de gebruiker ze eenvoudig online aan in het Biccy profiel. Iedereen die het profiel bekijkt, ziet direct de nieuwste gegevens.

Discovery workshop, branding workshop en twee ontwikkel sprints

In de discovery en branding workshops werkten we gezamenlijk het merk en de positionering van Biccy uit. Op basis van deze input is de huisstijl door één van hun partners ontwikkeld waar wij mee aan de slag konden voor de website en apps. In de verschillende workshops kwam goed naar voren hoe belangrijk het was om vergaande customisation mogelijkheden toe te voegen aan het platform. Om een echt onderscheidend product neer te zetten, ontwikkelden wij unieke, super gebruiksvriendelijke, functionaliteiten:

  • profiel verrijken met foto’s en eigen vormgeving
  • achtergrond automatisch laten vullen op basis van de toegevoegde foto’s van de gebruiker
  • eenvoudige drag and drop mogelijkheid voor het toevoegen van links
  • simpele preview mogelijkheid
  • aanmaken van een profiel nog vóórdat de gebruiker een tag heeft gekocht
  • uitgebreide analytics waarmee een gebruiker kan zien hoe vaak zijn tag gescand is en hoe vaak elke link bezocht is.

Minder zichtbaar, maar wel heel belangrijk, is de achterkant die we bouwden om de tags te kunnen linken:

  • meerdere tags kunnen naar één profiel linken
  • bij het koppelen van de tag, wordt er eerst een fraudecheck gedaan: is deze tag inderdaad in opdracht van Biccy geproduceerd? Is deze tag nog niet gekoppeld aan een ander profiel?
  • aangemaakte profielen kunnen pas gedeeld worden met anderen op het moment dat er een tag aan is gekoppeld
  • technisch is het platform volledig toekomstproof

Alles bij elkaar, hebben we het platform, de apps en de website in twee sprints kunnen neerzetten. Een geweldig resultaat binnen de beperkte tijd die we hadden voor livegang.

"Voor ons is IGNE een schot in de roos gebleken! Creatieve en vakkundige meedenkers, die ons concept perfect aanvoelden en adequaat vorm hebben gegeven. Daarmee ligt er een solide basis voor een lange samenwerking!" Aldus Frank Dessens, Founder Biccy

Biccy droomt groot

Hoewel de eerste versie van Biccy nog maar net live is voor consumenten, treft Biccy al voorbereidingen om de oplossing ook klaar te maken voor de zakelijke markt. Daarnaast staat uitbreiding naar het buitenland op de planning. Wij staan als technisch partner al in de startblokken om de nodige functionaliteiten hiervoor te ontwikkelen. Daarnaast mogen we Biccy helpen bij het uitbreiden van de propositie om de oplossing voor een nog breder publiek in te zetten.

Nieuwsgierig hoe jouw profiel eruit kan zien? Via https://www.gobiccy.com/ maak je gratis jouw persoonlijke profiel aan.

Let's talk

ready to ignite?

UP