Biccy, jouw digitale profiel om eenvoudig te connecten

Over Biccy

Biccy gelooft in een nieuwe manier van verbinden. Nieuwe contacten eenvoudig deel uit laten maken van jouw wereld via jouw unieke sociale profiel.

Door IGNE

alles van concept tot branding en werkend eindproduct.

Doorlooptijd

3 maanden van idee tot werkende software.

Resultaat

Een passende website, online platform voor het beheer van het profiel en Android en iOS apps die klaar zijn voor de toekomst van Biccy.

Biccy, het verbinden van de toekomst

Mensen connecten de hele dag. Met Biccy is dit nog eenvoudiger. Geen ‘ouderwets’ visitekaartje meer maar het gebruik van nfc-technologie om uitgebreide sociale profielen uit te wisselen. Gebruikers maken eenvoudig online een profiel aan. Een profiel waaraan social media profielen (denk LinkedIn of Instagram) kunnen worden toegevoegd maar ook een persoonlijke vCard. De gebruiker geeft het profiel zelf vorm. Denk aan eigen foto’s en vormgeving, zodat de uitstraling past bij het imago.

Dat is niet alles, het profiel kan ook aangevuld worden met relevante documenten. Handig voor het delen van een specifieke propositie tijdens een netwerkevent bijvoorbeeld. Documenten die op ieder moment aangepast of verwijderd kunnen worden.

Een high-end merkbeleving passend bij de ambities van Biccy

De oprichters van Biccy zijn experts op het gebied van nfc technologie en kozen dus de beste hardware voor de Biccy tags. Bij dit product hoort een unieke, high-end merkbeleving en gebruikerservaring.

Hoewel het concept al stond en de nfc technologie klaar was, moest het merk Biccy nog worden neergezet, de website gebouwd en de apps ontwikkeld. Dit is waar IGNE in beeld kwam. We hielpen met de positionering, ontwikkelden zowel de website, het online platform voor het aanmaken van de persoonlijke profielen, als iOS en Android apps. Nu staan we aan de vooravond van de doorontwikkeling zodat de apps ook in het buitenland gebruikt kunnen worden.

Een digitaal profiel en een fysieke nfc tag

Via een persoonlijke nfc-tag krijgen andere mensen eenvoudig toegang tot het digitale profiel. Ze hoeven alleen de tag, bijvoorbeeld een soort creditcard of telefoonsticker, te scannen en hebben direct toegang tot alle profielgegevens. Verandert er iets, bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer of nieuw social media account? Dan past de gebruiker ze eenvoudig online aan in het Biccy profiel. Iedereen die het profiel bekijkt, ziet direct de nieuwste gegevens.

Discovery workshop, branding workshop en twee ontwikkel sprints

In de discovery en branding workshops werkten we gezamenlijk het merk en de positionering van Biccy uit. Op basis van deze input is de huisstijl door één van hun partners ontwikkeld waar wij mee aan de slag konden voor de website en apps. In de verschillende workshops kwam goed naar voren hoe belangrijk het was om vergaande customisation mogelijkheden toe te voegen aan het platform. Om een echt onderscheidend product neer te zetten, ontwikkelden wij unieke, super gebruiksvriendelijke, functionaliteiten:

  • profiel verrijken met foto’s en eigen vormgeving
  • achtergrond automatisch laten vullen op basis van de toegevoegde foto’s van de gebruiker
  • eenvoudige drag and drop mogelijkheid voor het toevoegen van links
  • simpele preview mogelijkheid
  • aanmaken van een profiel nog vóórdat de gebruiker een tag heeft gekocht
  • uitgebreide analytics waarmee een gebruiker kan zien hoe vaak zijn tag gescand is en hoe vaak elke link bezocht is.

Minder zichtbaar, maar wel heel belangrijk, is de achterkant die we bouwden om de tags te kunnen linken:

  • meerdere tags kunnen naar één profiel linken
  • bij het koppelen van de tag, wordt er eerst een fraudecheck gedaan: is deze tag inderdaad in opdracht van Biccy geproduceerd? Is deze tag nog niet gekoppeld aan een ander profiel?
  • aangemaakte profielen kunnen pas gedeeld worden met anderen op het moment dat er een tag aan is gekoppeld
  • technisch is het platform volledig toekomstproof

Alles bij elkaar, hebben we het platform, de apps en de website in twee sprints kunnen neerzetten. Een geweldig resultaat binnen de beperkte tijd die we hadden voor livegang.

"Voor ons is IGNE een schot in de roos gebleken! Creatieve en vakkundige meedenkers, die ons concept perfect aanvoelden en adequaat vorm hebben gegeven. Daarmee ligt er een solide basis voor een lange samenwerking!" Aldus Frank Dessens, Founder Biccy

Biccy droomt groot

Hoewel de eerste versie van Biccy nog maar net live is voor consumenten, treft Biccy al voorbereidingen om de oplossing ook klaar te maken voor de zakelijke markt. Daarnaast staat uitbreiding naar het buitenland op de planning. Wij staan als technisch partner al in de startblokken om de nodige functionaliteiten hiervoor te ontwikkelen. Daarnaast mogen we Biccy helpen bij het uitbreiden van de propositie om de oplossing voor een nog breder publiek in te zetten.

Nieuwsgierig hoe jouw profiel eruit kan zien? Via https://www.gobiccy.com/ maak je gratis jouw persoonlijke profiel aan.

jeroen@igne.nl06 27 01 59 30
Jeroen van Geelen
Directeur
Volgende case