Stamtafel

Concept

Stamtafel is een platform om mensen veilig en eenvoudig te verbinden met familie, vrienden en verzorgenden. De focus ligt op toegankelijkheid, eenvoudigheid, privacy en veiligheid. Stamtafel wordt gebruikt voor ledenverenigingen, dorpen, buurthuizen, verzorgingstehuizen en vrijwilligersorganisaties.

Via de Stamtafel kunnen gebruikers veilig persoonlijke berichten bij familie en vrienden plaatsen. Ze kunnen elkaar helpen en berichten uitwisselen in groepen. Verder biedt de Stamtafel een App-o-theek. De App-o-theek is een modulair ecosysteem waarbij vertrouwde partijen apps kunnen aanbieden via de Stamtafel. Zo hebben gebruikers eenvoudig toegang tot betrouwbare diensten.

Stamtafel mockup iPad

Werkwijze

Wij hebben een nieuwe versie van het bestaande platform ontworpen en ontwikkeld. Door workshops met de klant, interviews bij gebruikers en data-analyse van het oude systeem hebben we een toegankelijk platform ontworpen. In workshops samen met de klant hebben we een heldere strategie bepaald die toepasbaar is op alle doelgroepen.

stamtafel mockups desktop mobile homepage voor elkaar

Tijdens het project is gebruik gemaakt van de agile methode. We hebben de verschillende onderdelen van het platform in sprints ingedeeld. Hierdoor is een project met een omvang als deze behapbaar en overzichtelijk. Daarnaast zorgt de agile methode ervoor dat er snel geschakeld kan worden en dat er om de twee weken een product wordt opgeleverd dat getest en gebruikt kan worden.

stamtafel priveberichten mockup desktop

We hebben IGNE gekozen als technische en creatieve partner die samen met ons het Stamtafel platform continu verbeterd, doorontwikkeld en onderhoudt.

Ons platform groeit snel en IGNE heeft bewezen mee te kunnen bewegen met deze groei. Ze komen met vernieuwende ideeën, denken kritisch mee en ondervangen bijkomende uitdagingen snel.

Door de prettige samenwerking met IGNE, kunnen wij ons focussen op onze klanten, zonder ons zorgen te hoeven maken om ingewikkelde technische aspecten. Dit maakt IGNE voor ons de ideale partner.

Ronald Helder
Stamtafel mockup in hand

Resultaat

In een kort tijdsbestek hebben we een toegankelijk platform ontwikkeld waarbij organisaties, verenigingen maar ook particulieren zich eenvoudig kunnen aansluiten. Wanneer de organisaties zijn toegevoegd kunnen de beheerders gemakkelijk gebruikers en groepen toevoegen. De profielen van de gebruikers onzichtbaar om hun privacy te waarborgen.

Ook kunnen gebruikers eenvoudig vrienden toevoegen of lid worden van een groep. Op deze manier kunnen ze een berichtje plaatsen met foto’s, video’s en documenten. Tevens kan makkelijk een agenda worden bijgehouden en inzichtelijk gemaakt worden voor toegevoegde vrienden. Daarnaast kunnen gebruikers in groepen eenvoudig communiceren en in contact blijven.