Projecten Over ons Contact

Stamtafel, een platform om te verbinden

Stamtafel is een nieuw sociaal platform om mensen veilig en eenvoudig met elkaar in contact te brengen. Het is toegankelijk voor jong en oud, daarnaast is geen enkel profiel te bereiken via zoekmachines en zijn berichten alleen zichtbaar voor andere, bevriende gebruikers.

Concept

Stamtafel is een online sociaal platform om mensen met familie, vrienden, ledenverenigingen, dorpen, buurthuizen, verzorgingstehuizen en vrijwilligersorganisaties te verbinden. Het is persoonlijk en alledaags contact, de Stamtafel moet dus laagdrempelig zijn in gebruik, maar tegelijkertijd ook een veilige en privacybestendige omgeving bieden.

Gebruikers kunnen uitsluitend aan toegevoegde vrienden persoonlijke berichten sturen. Daarnaast kunnen ze anderen helpen door berichten uit te wisselen in vertrouwde groepen. Ook biedt de Stamtafel een App-o-theek: een modulair ecosysteem waarmee bekende partijen apps kunnen aanbieden binnen het platform. Zo hebben gebruikers eenvoudige toegang tot betrouwbare diensten.

Werkwijze

De Stamtafel vroeg ons om een nieuwe versie van het bestaande platform te ontwikkelen. Tijdens workshops hebben we samen met de klant een heldere strategie bepaald. We interviewden gebruikers en combineerden dit met een data-analyse van het oude systeem om zo een voor alle doelgroepen – gebruikers en beheerders – toegankelijk platform te ontwerpen.

Voor de ontwikkeling kozen we de agile-methode. We deelden het project op in kleine stukjes, waardoor het proces overzichtelijk bleef en we snel konden schakelen met de klant. We leverden elke twee weken een nieuw bruik- en testbaar (deel)product, het eindproduct werd binnen zes maanden opgeleverd.

Resultaat

De Stamtafel is een veilig en toegankelijk platform geworden, waar organisaties, verenigingen en particulieren zich eenvoudig bij kunnen aansluiten. Organisaties kunnen leden uitnodigen en gebruikers kunnen pas bij de profielen van anderen nadat ze vrienden zijn geworden. Ze kunnen berichten plaatsen met foto’s, video’s en documenten. Ook kunnen gebruikers een agenda bijhouden en deze delen met vrienden.

Het nieuwe platform is schaalbaar en eenvoudig verder te ontwikkelen en biedt hierdoor een solide basis voor de toekomst. Bovendien omschrijven gebruikers het platform als zeer gebruiksvriendelijk.

Wiert Omta
Strategy & Development

Wij zijn jouw digitale partner

Advies nodig? Bel ons op 030 207 2112 of

Stuur ons een bericht