Stamtafel, de veilige online community die kwetsbaren verbindt met familie, vrienden en zorgverleners

Redesign, herbouw en doorontwikkeling van online zorgplatform en app

Hoe IGNE helpt om mensen als Bram online te verbinden aan dierbaren

Bram leidt aan de ziekte van Alzheimer, daarom verblijft hij in een verzorgingstehuis. Er wordt goed voor hem gezorgd maar hij vindt het lastig om betrokken te blijven bij vrienden en familie. Via Stamtafel kan hij wél op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van zijn dierbaren. Ze wisselen online verhalen, foto’s en video’s uit die Bram op zijn eigen moment nog eens kan bekijken als hij het even niet meer weet.

Daarnaast blijven vrienden en familie op de hoogte van het welzijn van Bram. De zorgverleners van Bram zijn namelijk onderdeel van de beveiligde groep. Alle verhalen die worden uitgewisseld zijn alleen beschikbaar voor de leden van de groep en nooit indexeerbaar via Google.

“Dankzij Stamtafel voel ik me niet meer buitengesloten door familie en vrienden. Stamtafel geeft mij de tools in handen om, ondanks mijn beperkingen, toch verbonden te blijven.” aldus Bram.

Met het redesign en de doorontwikkeling van Stamtafel hebben wij ervoor gezorgd dat veel meer mensen zoals Bram in verbinding blijven met hun dierbaren. Stamtafel is uitgegroeid tot toekomstbestendig platform dat op grote schaal inzetbaar is. Beveiliging en gebruiksgemak stonden centraal in de ontwikkeling.

Van gebruikersonderzoek naar advies, redesign, herbouw en doorontwikkeling

Op locatie in gesprek met gebruikers, dat was het startpunt van dit project. Echt begrijpen wat gebruikers zoeken in Stamtafel en dit vertalen naar een gedegen online oplossing.

Ook tijdens de ontwikkeling van het vernieuwde Stamtafel zijn we doorlopend in gesprek gebleven met de gebruikers. Hierdoor hebben we in een kort tijdsbestek een werkend platform kunnen ontwikkelen dat ook echt aan de verwachtingen van de gebruikers voldoet.

IGNE staat als tech partner naast Stamtafel in iedere groeifase

Stamtafel heeft een volledige security audit laten uitvoeren door Securify. Omdat bij Stamtafel zelf de (technische)kennis ontbrak om dit traject goed te begeleiden, trad IGNE hier op als IT-partner namens Stamtafel.

Inmiddels wordt Stamtafel door verschillende zorginstellingen, ledenverenigingen en vrijwilligersorganisaties op grote schaal gebruikt. Zij kunnen met een gerust hart hun duizenden leden toevertrouwen aan Stamtafel.

Ronald Helder

Directeur Stamtafel

Hoewel ik enorm heb geworsteld met de, soms ongevraagde, adviezen van IGNE, ben ik ontzettend trots op het platform dat Stamtafel nu is. IGNE heeft me zonder meer geholpen om mijn droom te verwezenlijken om op grote schaal kwetsbaren te kunnen verbinden aan hun dierbaren.

Dankzij de gedegen manier van werken van IGNE, durf ik mijn klanten met zekerheid te zeggen dat Stamtafel veilig is om te gebruiken. Richting de toekomst, ben ik ontzettend blij dat IGNE als tech partner met Stamtafel wil meegroeien