Het sociale zorgnetwerk voor kwetsbaren

Platform: Stamtafel

Concept

Stamtafel is een platform om mensen veilig en eenvoudig te verbinden met familie, vrienden en verzorgers. De focus ligt op toegankelijkheid, eenvoudigheid, privacy en veiligheid. Stamtafel wordt gebruikt voor ledenverenigingen, dorpen, buurthuizen, verzorgingshuizen en vrijwilligersorganisaties.

Via de Stamtafel kunnen gebruikers veilig persoonlijke berichten bij familie en vrienden plaatsen. Ze kunnen elkaar helpen en berichten uitwisselen in groepen. Verder biedt de Stamtafel een App-o-theek. De App-o-theek is een modulair ecosysteem waarbij vertrouwde partijen apps kunnen aanbieden via de Stamtafel. Zo hebben gebruikers eenvoudig toegang tot betrouwbare diensten.

Werkwijze

Wij hebben het platform ontworpen en ontwikkeld. Door workshops met de klant, interviews bij gebruikers en data-analyse hebben we een toegankelijk platform ontworpen. In workshops samen met de klant hebben we een heldere strategie bepaald die toepasbaar is op doelgroepen van Stamtafel.

Bij het project is gekozen voor agile ontwikkelen in sprints. Door de verschillende features in sprints in te delen is het project behapbaar en overzichtelijk gebleven. Ook kon er zo snel geschakeld worden en werd elke twee weken een tussenversie opgeleverd die getest kon worden.

Ronald Helder

Directeur Stamtafel

We hebben IGNE gekozen als technische en creatieve partner die samen met ons het Stamtafel platform continu verbeterd, doorontwikkeld en onderhoudt.

Ons platform groeit snel en IGNE heeft bewezen mee te kunnen bewegen met deze groei. Ze komen met vernieuwende idee├źn, denken kritisch mee en ondervangen bijkomende uitdagingen snel.

Door de prettige samenwerking met IGNE, kunnen wij ons focussen op onze klanten, zonder ons zorgen te hoeven maken om ingewikkelde technische aspecten. Dit maakt IGNE voor ons de ideale partner.

Resultaat

In een kort tijdsbestek hebben we een toegankelijk platform ontwikkeld waarbij organisaties, verenigingen maar ook particulieren zich eenvoudig kunnen aanmelden. Binnen de organisaties kunnen beheerders eenvoudig gebruikers en groepen toevoegen. De profielen van de gebruikers zijn standaard onzichtbaar om hun privacy te beschermen.

Gebruikers kunnen eenvoudig vrienden toevoegen of lid worden van groepen. Op deze manier kunnen ze samen berichten, foto's en video's uitwisselen. Ook kunnen ze samen een agenda bijhouden.