Projecten Over ons Contact

King of the Court

Beachvolleybalcompetitie in festivalsetting met wedstrijden in Utrecht, Antwerpen, Hawaii en Los Angeles. Wordt uitgezonden in 47 landen.

Een nieuwe sport op de kaart zetten

Organisator Sportworx heeft ons gevraagd een website omtrent de sport en een festival companion site specifiek voor op het festival te realiseren. Met de website wilde Sportworx niet alleen spelers en fans bedienen maar ook steden, partners en pers aantrekken. King of the Court moest op de kaart worden gezet.

Het platform

Wanneer en waar speelt mijn favoriete beachvolleybalteam? Tegen wie nemen zij het op en hoe laat spelen ze? Hoe kom bij het evenement en waar kan ik kaartjes kopen? Door zowel met beachvolleyballers als bezoekers in gesprek te gaan over welke informatie toegankelijk moest zijn, konden we een website creëren die perfect bij de wensen van de gebruiker aansloot.

Festival Companion

Een ondersteunende applicatie tijdens het evenement

Tijdens het festival willen bezoekers andere informatie dan in de aanloop naar het festival. Hierdoor is er gekozen om een festival companion site te maken. Naarmate het festival verplaatst naar een ander land verandert de informatie mee.

Door gebruik te maken van een companion kan specifieke informatie van te voren klaar worden gezet en kan er makkelijk gewisseld worden tussen de verschillende landen.

Dynamisch inzetbaar

De homepage bestaat uit verschillende cards die van informatie veranderen naarmate het festival vordert. Zo kan de website bijvoorbeeld bij aanvang van een match de card met een wedstrijdaankondiging tonen. De card met live video zal ook bovenaan staan wanneer een wedstrijd bezig is zodat ook mensen van huis uit mee kunnen kijken. Door dit systeem is de gebruiker helemaal up-to-date van alle gebeurtenissen.

 

Bekijk hier de aftermovie van King of the Court 2018.

Wiert Omta
Strategy & Development

Wij zijn jouw digitale partner

Advies nodig? Bel ons op 030 207 2112 of

Stuur ons een bericht