Een revolutie in beachvolleybal: 5 teams, 3 rondes, 1 King of the Court

Over King of the Court

Uniek beachvolleybal festival in 4 landen met een wereldwijd publiek in 135 landen

Door IGNE

Digitaal scorebord, website en festival webapp

Doorlooptijd

6 maanden van vraag tot festival

Resultaat

Unieke beleving van beachvolleybal voor speler, festivalbezoeker en online kijker.

In cijfers

Beoordeeld met een 8,9 | 350.000 uur online bekeken | 3.600 unieke bezoekers | uitgezonden in 135 landen | livestreams in 24 landen

King of the Court brengt beachvolleybal naar een nieuwe dimensie

King of the Court heeft het traditionele beachvolleybal spel in een nieuwe vorm gegoten om in te spelen op de veranderende vraag van de sportkijker. Namelijk een snellere, spannendere en sensationelere vorm van beachvolleybal. Beachvolleybal is nog steeds beachvolleybal maar dankzij de nieuwe regels een stuk dynamischer voor speler én kijker. Het is een uitputtende afvalrace waarbij 5 teams, in 3 rondes, strijden om de titel ‘King of the Court’.

IGNE als tech partner in de voorbereiding en tijdens het event

King of the Court kwam bij IGNE met de ambitie om hun nieuwe beachvolleybal sport wereldwijd uit te rollen. Hoewel het festival fysiek maar in 4 landen plaatsvond, zijn er livestreams opgezet in 24 landen en zijn de festivals in 135 landen uitgezonden. Voor het realiseren van de festivals en het livestreamen waren al verschillende partners aangehaakt. Het ontbrak echter aan een technische partner om:

  • een digitaal scorebord te ontwikkelen voor het real-time ontsluiten van de scores via verschillende platforms
  • een website te ontwikkelen voor de ticketverkoop en het informeren van pers, sponsoren en kijkers, voor en na het festival
  • een app te ontwikkelen voor bezoekers van de festivals

In 6 maanden tijd heeft IGNE een website gebouwd om King of the Court internationaal te presenteren, een aparte webapp gerealiseerd om festivalbezoekers tijdens het festival te voorzien van onsite informatie én een digitaal scorebord ontwikkeld dat offline werkt en tegelijkertijd scores real-time via verschillende platforms ontsluit.

Het scorebord: extreem noodzakelijk om het spel te kunnen spelen én volgen

Snelheid is key bij King of the Court. Zodra er een fout is gemaakt, wisselen de teams door en moeten binnen 8 seconden opnieuw serveren. Om het spel zo snel te kunnen spelen én volgen, is het essentieel dat goed wordt bijgehouden welk team aan welke kant speelt en wat de score van ieder team is. Met een digitaal scorebord heeft IGNE dit mogelijk gemaakt.

Het spel ligt volledig stil op het moment dat het scorebord niet werkt. Daarom heeft IGNE alles op alles gezet om een storingsbestendig scoresysteem te ontwikkelen. Daarnaast was het niet alleen belangrijk om de scores te presenteren op het scorebord naast het veld maar moesten ook de online kijkers in 135 landen de scores realtime kunnen volgen. De naadloze integratie van het scorebord in de livestreams en tv-uitzendingen heeft hiervoor gezorgd.

De website: om het internationale publiek te bereiken

De belangrijkste functie van de website van King of the Court is het enthousiasmeren van sportfanaten om King of the Court te volgen. Fysiek of op afstand. In aanloop naar het festival toe en na afloop voorziet de website alle geïnteresseerden van de juiste informatie. Fans, de pers maar ook sponsoren worden bediend. Tot slot hebben wij, in samenwerking met een partner, ook de ticketverkoop via de website opgezet.

De festivalapp: speciaal voor bezoekers van de fysieke festivals

Festivalbezoekers hadden behoefte aan andere informatie tijdens het event dan in aanloop ernaartoe. Daar speelt de festivalapp op in. Met on-site informatie weten bezoekers hun weg eenvoudig te vinden over het festivalterrein, kunnen hun favoriete team non-stop volgen en natuurlijk de live scores zien.

“Voor ons was King of the Court het hoogtepunt van het jaar,” aldus voormalig wereldkampioenen Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer. “Het is een mix van sport en show en het is veel moeilijker en tactischer om te spelen dan regulier beachvolleyball.”

Allround betrokkenheid vanuit IGNE: advies, technische realisatie en support tijdens het event

Niet alleen de beste technische oplossing ontwikkelen maar meedenken in wat King of the Court echt nodig heeft, daar lag de kracht in onze samenwerking. Vooraf nadenken over ‘wat als’-scenario’s om te voorkomen dat je wordt verrast op het moment suprême. Als tech partner zijn we gedurende het hele event in Utrecht aanwezig geweest om op locatie mee te kijken en ervoor te zorgen dat eventuele problemen direct konden worden opgelost. En dat gaat verder dan alleen het in de lucht houden van de door IGNE ontwikkelde oplossingen. Ook de andere partners van King of the Court stonden we met plezier bij.


jeroen@igne.nl06 27 01 59 30
Jeroen van Geelen
Directeur
Volgende case

Kennisplatform met ondersteuning van het Ministerie van OCW