‘s Werelds eerste customizable mascaramerk

Platform: FRIDAY Mascara

Concept

FRIDAY heeft een uniek concept. Je stelt je eigen mascara samen en geeft aan hoe vaak je deze wilt ontvangen. Zij zorgen ervoor dat je altijd, op tijd een ‘verse’ mascara in je brievenbus krijgt. Een mascara-abonnement dus.

De oude webshop was langzaam en het plaatsen van een bestelling was erg complex. Naast een snellere webshop wilde FRIDAY een eenvoudiger bestelproces. Met dit in het achterhoofd hebben we een nieuwe webshop gemaakt.

Funnel

Bij de start van het project hebben we alle stappen die een klant doorloopt geanalyseerd. We hebben er voor gezorgd dat bezoekers in maximaal twee stappen bij de bestelpagina komen. Bezoekers kunnen zo eenvoudig een bestelling plaatsen. Dit geeft ons een solide basis voor optimalisatie, zoals A/B-tests.

Gebruikerstests

We wilden er zeker van zijn dat de nieuwe versie van de website goed aansloot bij de doelgroep. Daarom hebben we een aantal uitgebreide experimenten uitgevoerd met een prototype van het design. Na elke testronde is de feedback verwerkt om het ontwerp te optimaliseren. Zo kon het bestelproces in een vroeg stadium geoptimaliseerd worden.

‘Maak je eigen mascara’-tool

Het samenstellen van je custom mascara moet leuk en eenvoudig zijn. Met dat idee hebben we een ‘Maak je eigen mascara’-tool gemaakt. Bezoekers klikken in drie stappen hun persoonlijke mascara in elkaar.