Sneller op kantoor, tegen lagere kosten dankzij de Danone Shuttle App

Over Danone

Wereldwijd toonaangevend voedingsmiddelenbedrijf met meer dan 100.000 werknemers

Door IGNE

Concept, ism Toogethr, en realisatie van de webapp ‘Danone Shuttle’

Doorlooptijd

4 maanden van vraag tot livegang

Resultaat

Verkorte wachttijden voor medewerkers die met de Danone Shuttlebus naar kantoor reizen, lagere kosten en minder parkeerdruk.

In cijfers

400-850 gebruikers per dag | tijdsbesparing van ± 7 minuten per rit | > 300.000 ritten per jaar | co2-reductie > 190.000 gram per jaar

Verhuizing Danone Headquarters vraagt om vernieuwde omgang met mobiliteit

Danone verhuisde haar hoofdkantoor van WTC Schiphol naar Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid. Hoewel de gloednieuwe, moderne kantoorcampus maar 6 kilometer is verplaatst, is de impact op de 1.800 medewerkers groot. Het kantoor is niet meer via de overdekte hallen van Schiphol te bereiken en het aantal parkeerplaatsen is teruggebracht van ruim 350 naar 180.

“We kwamen echt uit een luxe positie. Medewerkers konden vanuit de stationshal van Schiphol overdekt naar kantoor lopen over de bekende ‘mind your step’-banden.” aldus Nick van der Kloor (HR site manager bij Danone).

“De verhuizing was voor ons een mooie aanleiding om het hele mobiliteitsbeleid beter aan te laten sluiten op onze missie: One Planet. One Health. Als Danone willen we zorgdragen voor de planeet, haar bewoners en dus ook onze medewerkers.”

Danone Shuttle bus brengt medewerkers droog op kantoor

Hoewel de wandeling van de stationshal naar het nieuwe kantoor niet heel veel langer is, is hij niet meer overdekt. Gevoelsmatig een flinke stap achteruit. Daarom biedt Danone haar medewerkers de Danone Shuttle bus aan. Om medewerkers te enthousiasmeren voor de shuttle bus en ze zo efficiënt mogelijk te laten reizen, ontwikkelden wij de Danone Shuttle App.

Van concept naar realisatie met behulp van veldonderzoek

Om ervoor te zorgen dat meer medewerkers de Danone Shuttle bus zouden gaan gebruiken, hebben we eerst het huidige gebruik in kaart gebracht. Resultaten uit ons veldonderzoek lieten zien dat het gebruik van de Danone Shuttle bus van een aantal factoren afhangt: de wachttijd, het weer en de aankomsttijd van de trein. Op basis van deze bevindingen, hebben we samen met Toogethr een webapp ontworpen die de locatie van de bus inzichtelijk maakt, de gebruiker precies laat zien hoe lang het nog duurt voordat de Danone Shuttle er is en de gebruiker direct een plekje in de bus laat reserveren.

Sneller op kantoor dankzij de Danone Shuttle App

Binnen twee maanden na het veldonderzoek, lanceerden wij de Danone Shuttle App. Een webapp die ‘mobile-first’ is ontworpen. Doordat gebruikers de realtime locatie van de shuttle bus kunnen zien en snel een beschikbare bus kunnen vinden, is de wachttijd verminderd en het gebruik verhoogd.

“Ook bij mooi weer wordt de bus nu veel gebruikt. Onze werknemers vinden het gemakkelijk. Vooral onze vrouwelijke collega’s zijn fan als ze hun hakken dragen!” aldus Nick

Bijkomend voordeel? Doordat de medewerkers van Danone zo enthousiast zijn over de Danone Shuttle bus zijn de reiskosten gedaald, parkeerproblemen verleden tijd en de sociale verbondenheid onder collega’s vergroot.

jeroen@igne.nl06 27 01 59 30
Jeroen van Geelen
Directeur
Volgende case

Een revolutie in beachvolleybal: 5 teams, 3 rondes, 1 King of the Court