Projecten Over ons Contact

Nieuw wereldwijd beachvolleyball concept

21 januari 2019

Website en festival companion voor King of the Court

Olympisch-, wereld- en Europees Beachvolleybalkampioenen komen samen voor King of the Court: een eliminatie beachvolleybalcompetitie in festivalsetting. Internationale topteams speelden in 2018 op vier unieke locaties over de wereld: Jaarbeursplein in Utrecht, Antwerpen, Waikiki Hawaii en Huntington Beach Californië. Wedstrijden zijn uitgezonden in 47 landen.

Organisator Sportworx heeft ons gevraagd een website voor de sport en een festival companion site voor het festival te realiseren. Lees hier onze blog over de festival companion


Met de website wilde Sportworx niet alleen spelers en fans bedienen maar ook steden, partners en pers aantrekken. King of the Court moest op de kaart worden gezet. Als eerst wilden zij de spelers kennis laten maken en enthousiasmeren over het vernieuwende concept. Er moest een plek komen waar fans informatie over de verschillende toernooien en aanwezige spelers konden vinden. Daarnaast was er ook ruimte nodig voor partners en sponsoren om kennis te maken met het concept. De overkoepelende doelstelling was dan ook aantonen dat King of the Court gesteund wordt door de FIVB en mee kan draaien op een manifestatie als de Olympische Spelen.

Op de website zijn meerdere onderdelen voor verschillende doeleinden te vinden. Er wordt informatie getoond over de teams, evenementen over verschillende steden en partners. Ook wordt het concept aan de hand van illustraties uitgelegd en er worden verhalen en media van het evenement gepost. In samenwerking met social media bureau Noise.nl is er een online campagne opgezet voor de kaartverkoop op de website.

Om fans te enthousiasmeren is er gekozen om verschillende social media kanalen op de website te integreren. Instagram foto’s worden ingeladen via hastags en profiles, de facebook en twitter pagina’s zijn via de website te kijken. De wedstrijden waren vanuit huis te volgen via een livestream op Youtube. Om de fans de volledige sport ervaring mee te geven is er een koppeling ontwikkeld tussen het scoreboard en de website. Hierdoor werd ‘live’ inzichtelijk gemaakt welke teams er afgevallen waren, welke teams er door waren en en welk team King of the Court was geworden.

 

Bekijk hier de aftermovie van King of the Court Utrecht. (https://youtu.be/689JmmVGp0I)

 

Wiert Omta
Strategy & Development

Wij zijn jouw toekomstige digitale partner

Bel direct 030 207 2112 of

Stuur ons een bericht