Projecten Over ons Contact

King of the Court Festival Companion

7 januari 2019

Voor Sportworx hebben wij een festival companion site als aanvulling op onze site website voor King of the Court gerealiseerd. King of the court is een beachvolleybalcompetitie in festivalsetting. Het toernooi werd gespeeld op vier locaties (Utrecht, Antwerpen, Hawaii en Los Angeles) en is uitgezonden in 47 landen.

Het festival kent voor de bezoeker grofweg drie fasen: de aanloop naar het festival, het festival zelf en de weken erna. De website die we voor King of the Court gemaakt hebben, ziet vooral op de eerste en laatste fase. Voor de bezoeker van het festival wilden we echter nog een stap extra zetten.

De Festival Companion

De Companion bevat onder andere alle praktische informatie van het festival. Denk aan een plattegrond en voorzieningen. Ook is snel alle relevante informatie over deze nieuwe sport te vinden, zoals de spelregels, het competitie-overzicht, het speelschema en de teams. Verder is zijn alle social kanalen en de livestream ingebouwd.

Dynamische content

De homepage bevat cards (bondige informatie met een link) die dynamisch worden weergegeven. Vlak voor elke wedstrijd wordt de timetable bovenaan weergegeven en de tekst dat de volgende wedstrijd bijna begint. Tijdens de wedstrijd ziet men het competitie-overzicht en de livestream bovenaan staan. Na de wedstrijd stuurt het scorebordsysteem automatisch door welk team er gewonnen heeft. Dit wordt tot vlak voor de volgende website de bovenste card.

Andere dynamische content zijn bijvoorbeeld de timetable, teampagina’s en speelschema met het bijbehorende competitieoverzicht. Als het festival van plaats of dag verandert zullen er andere teams zijn die op andere tijden meespelen. Alle relevante content op de website zal mee veranderen waardoor de gebruiker altijd weet wie waar speelt en wie er King of the Court geworden is.

Lees hier onze blog over de website van kingofthecourt.com

Wiert Omta
Strategy & Development

Wij zijn jouw toekomstige digitale partner

Bel direct 030 207 2112 of

Stuur ons een bericht