Een bandwebsite met een twist

Van het logodesign en illustraties tot de uiteindelijke technische realisatie; voor de Leidse band The Cannonball Johnsons bouwden we de - in onze ogen - perfecte bandsite.

Lees verder

Idee

The Cannonball Johnsons is een veelbelovende Leidse Southern Rockband. Om met fans in contact te komen en effectief optredens te regelen, hadden zij een website nodig. Deze moet er gelikt uitzien en alle nieuwtjes over de band tonen. The Cannonball Johnsons zijn echter al erg actief op Social Media. Daarom hebben we besloten om hun content op Facebook, Facebook, Twitter, Instagram, Soundcloud en Youtube een centrale plek te geven. Tevens moeten alle optredens die op Songkick staan, duidelijk worden weergegeven.

Oplossing

Een bandsite leent zich geweldig voor een ‘One pager’. Dit is een website die slechts uit een enkele pagina bestaat en ons in staat stelt de relatief kleine hoeveelheid content op een erg aantrekkelijke wijze te presenteren. Verder hebben we gekozen voor een speelse, grafisch georiënteerde site, om zo het enthousiaste karakter van de band te reflecteren. Hiervoor hebben een logo ontworpen, een groot aantal tekeningen gemaakt en een stoomtrein geanimeerd die door het zuidelijk Amerikaanse landschap rijdt en elke bezoeker verwelkomt.

In de Ruby applicatie halen we gegevens op van zes Social Media middels hun API’s. Hierbij laden we de 24 meest recente berichten, vaak van een afbeelding voorzien. Deze berichten geven we weer in een grid. Dit deel van de website verandert steeds. Zo laten we zien dat de band bruist van activiteit.