Sustainer Homes

Sustainer Homes is een prijswinnende startup die het groeiende CO2 probleem wil aanpakken door het ontwikkelen van duurzame modulaire woningen.

Lees verder

Idee

Sustainer Homes vroeg ons een nieuwe website te bouwen waar potentiële klanten informatie kunnen aanvragen over de woningen die Sustainer Homes levert. De oude website was langzaam, ongestructureerd en had geen visuele samenhang.

De nieuwe site moet deze drie punten aanpakken. Ander doel is de bezoeker via de website een brochure aanvraag te laten doen.

Oplossing

De nieuwe huisstijl die we voor Sustainer Homes hebben ontwikkeld, brengt de groene boodschap van de startup duidelijk naar voren. Hij oogt ‘clean’ en focust op de tekst en foto’s van de woningen. Elke Sustainer Home heeft een eigen projectpagina waar kort en visueel het project op wordt beschreven.

Het was een uitdaging om een header te bedenken die het strakke ontwerp niet zou doorbreken, maar elke bezoeker wel in één keer laat zien wat Sustainer Homes doet. We kozen voor SVG-animaties. Wanneer een bezoeker de pagina laadt, wordt een van de gebouwen van Sustainer Homes door middel van lijnen getekend. Een clean design dat toch direct duidelijk maakt wat de startup doet; het bouwen van duurzame modulaire woningen.

Los van het ontwerp van de website, heeft IGNE ook ‘custom iconen’, zoals de brochure en automatische mails, ontworpen. Onderaan elke pagina kan de bezoeker de brochure van Sustainer Homes aanvragen. Deze functie wordt gemiddeld 200 keer per week gebruikt. Om die aanvragen zo goed en efficiënt mogelijk te verwerken, maken we gebruik van een aantal eenvoudige vragen aan de bezoeker. Daardoor komt de aanvraag altijd bij de juiste persoon van Sustainer Homes terecht.

De website maakt gebruik van het beheersysteem Wordpress. Daardoor kan Sustainer Homes in de toekomst zelf op eenvoudige wijze nieuwe woningen en projecten aan de site toevoegen. Tevens kunnen alle teksten op de website door de opdrachtgever zelf worden aangepast.

Sustainer Homes is veel in het nieuws geweest. De website wordt daardoor druk bezocht. Het is van belang dat de pagina de grote bezoekersaantallen snel af kan handelen. De afbeeldingen worden daarom automatisch gecomprimeerd en opgeslagen op servers verspreid over de hele wereld. Op die manier wordt altijd een server in de buurt aangesproken, waar de bezoeker ook vandaan komt.

Naast het bouwen van de website zelf, biedt IGNE de opdrachtgever ook een manier om bezoekersgedrag te analyseren. Ingebouwde tools zorgen ervoor dat het gedrag goed gemonitord kan worden. Op basis van deze gegevens kan de website in de toekomst verbeterd worden. Denk daarbij aan het herschrijven van teksten of herstructureren van pagina’s die de website nog beter maken.

Screenshots

image desc image desc image desc image desc image desc