Sustainer Homes

Sustainer Homes is een prijswinnende startup die het groeiende CO2 probleem wil aanpakken door het ontwikkelen van duurzame modulaire woningen.

Lees verder

Idee

Sustainer Homes heeft ons gevraagd een nieuwe website te bouwen waar potentiële klanten informatie kunnen aanvragen over de woningen die Sustainer Homes levert. De oude website was langzaam, ongestructureerd en had geen visuele samenhang.

De nieuwe website heeft als doel deze drie punten aan te pakken alsmede de gebruiker een brochure aanvraag te laten doen.

Oplossing

We hebben op basis van de huisstijl van Sustainer Homes een website ontwikkeld die de groene boodschap van Sustainer Homes duidelijk naar voren brengt. het ontwerp is clean, met focus op de tekst en de foto’s van de gebouwen. Elke Sustainer Home heeft een eigen projectpagina waar kort en visueel het project wordt beschreven. Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met de variabele content die op de site komt te staan.

Het was uiteindelijk een uitdaging om een header te ontwerpen die het cleane ontwerp niet zou breken, maar elke bezoeker in één keer laat zien wat Sustainer Homes doet: het bouwen van duurzame modulaire woningen. Door middel van SVG-animaties worden de gebouwen van sustainer homes getekend op het moment dat de bezoeker de website laadt. Los van het website-ontwerp heeft IGNE ook custom iconen als de brochure en automatische mails ontworpen.

Onder elke pagina wordt de bezoeker de mogelijkheid geboden de brochure aan te vragen. Omdat deze mogelijkheid gemiddeld 200 keer per week wordt gebruikt worden de aanvragen op basis van een aantal eenvoudige vragen aan de bezoeker direct bij de juiste persoon afgeleverd. De bezoeker wordt dan nagebeld of nagemaild.

De website maakt gebruik van Wordpress zodat Sustainer Homes in de toekomst zelf nieuwe woningen en projecten toe kan voegen. Tevens kunnen alle teksten op de website door Sustainer Homes worden aangepast.

Omdat de website een groot aantal bezoekers trekt, door de vele media-aandacht die Sustainer Homes op dit moment trekt is het belangrijk dat de website geoptimaliseerd werd om deze grote bezoekersaantallen snel af te kunnen handelen. Afbeeldingen worden automatisch gecomprimeerd en opgeslagen op servers verspreid over de hele wereld zodat altijd een server in de buurt aangesproken kan worden, waar de bezoeker ook ter wereld vandaan komt.

Screenshots

image desc image desc image desc image desc image desc