Dinsdag Avond Club

Voor de Dinsdag Avond Club, een nieuwe studentenvereniging in Leiden, hebben we een inschrijfsysteem en een deurslot met paslezer ontwikkeld.

Lees verder

Idee

De Dinsdag Avond Club vroeg ons een website te maken waarop nieuwe leden zich kunnen inschrijven. Ook wilden zij een systeem waarmee leden op een verenigingsavond met een pasje de deur kunnen openen van het pand, studentenkroeg Odessa in Leiden. Op deze manier kunnen alleen leden van de vereniging het pand betreden, zonder dat er een beveiliger bij de deur hoeft te staan.

Oplossing

In Ruby on Rails hebben we applicatie gemaakt waarmee leden zich binnen een minuut kunnen inschrijven. Ze loggen in met hun Facebook account en vullen enkele gegevens in. Door het zo makkelijk mogelijk te houden, zorgen we ervoor dat iedereen het proces afmaakt en de Club zo veel mogelijk leden binnenhaalt. De ingevulde gegevens kunnen door het bestuur ingezien worden en bijgewerkt.

De website kan een PDF van een ledenpas genereren die door een passenprinter geprint wordt op een blanco RFID pas. Middels een paslezer en Java applicatie kan de pas vervolgens gekoppeld worden aan het lid. Deze kan de pas gebruiken om de deur van het pand te openen. Hiervoor is een kleine computer, een Raspberry Pi, aangesloten op een paslezer en het deurslot. De computer identificeert de pas en laat alleen leden binnen. Zo krijgt een lid het gevoel zelf de sleutels tot de kroeg in handen te hebben.

Screenshots

image desc image desc image desc image desc