Core Life Analytics

Voor Core Life Analytics, een big data analyse-startup uit Utrecht, ontwikkelden wij een website en huisstijl.

Lees verder

Idee

Core Life Analytics bedacht een product waarmee universiteiten en onderzoeksinstellingen over de hele wereld grote hoeveelheden data geautomatiseerd kunnen analyseren. Met het product, HC StratoMiner, kan dit voortaan op een efficiënte en voordelige manier.

Core Life Analytics vroeg ons een huisstijl en website te ontwikkelen. Doel van de site is het informeren van potentiële klanten over het product.

Oplossing

Aan de hand van de ideeën van Core Life Analytics zelf, ontwierpen we een krachtig en herkenbaar logo. De frisse en moderne website die we vervolgens voor de start-up hebben gemaakt, onderscheidt zich van de vaak logge andere sites in hun vakgebied. Naast het logo en de website ontwikkelden we een algehele huisstijl. Denk daarbij aan visitekaartjes en een compleet ‘icon pack’.

Bij het design van de website hielden we rekening met het uiteindelijke doel van de bezoeker van de site; een proefabonnement afsluiten door contact op te nemen. Om dit zo goed mogelijk te bewerkstelligen, staat onderaan elke pagina een snelkoppeling in de vorm van een ‘call to action’ naar de contactpagina.

De door ons ontwikkelde website is volledig responsive. De vormgeving van de site past zich daardoor aan op de grootte van het scherm waarop de bezoeker kijkt. De pagina ziet er dus op tablet, smartphone en computer goed uit. Op laptops trekt de bewegende video-achtergrond bijvoorbeeld sterk de aandacht.

Wordpress, het beheersysteem van de website, maakt het voor de opdrachtgever eenvoudig om zelf de content te beheren. Ingebouwde analysetools zorgen er daarnaast voor dat het bezoekersgedrag goed gemonitord kan worden. Zo wordt gemeten hoeveel bezoekers op de call to action onderaan de pagina klikken en hoeveel procent daarvan daadwerkelijk een demo aanvraagt. Op basis van deze gegevens kan de website in de toekomst worden verbeterd. Denk daarbij aan het herschrijven van teksten of herstructureren van pagina’s die de website nog beter maken.

Screenshots

image desc image desc image desc image desc image desc