Core Life Analytics

Voor Core Life Analytics, een big data analyse-startup uit Utrecht, hebben we een website en een huisstijl ontwikkeld.

Lees verder

Idee

Core Life Analytics biedt met haar product HC StratoMiner een efficiënte en voordelige oplossing voor universiteiten en onderzoeksinstellingen over de hele wereld een nieuwe mogelijkheid om grote hoeveelheden data geautomatiseerd te analyseren. Core Life Analytics heeft ons gevraagd hun huisstijl en website te ontwikkelen. Het doel van de website is het informeren van potentiële klanten over het product.

Oplossing

Op basis van de ideeën over het logo die Core Life Analytics zelf al had hebben we een logo ontworpen dat een krachtig en herkenbaar beeldmerk kan worden. In samenspraak met Core Life Analytics zijn we vervolgens begonnen om een frisse moderne website te ontwikkelen die zich duidelijk moest onderscheiden van de vaak logge concurrenten.

In de stijl van het logo hebben we een complete huisstijl ontwikkeld, waaronder ook visitekaartjes als een compleet icon pack voor gebruik op de website.

Bij het design van de website is rekening gehouden met het uiteindelijk doel wat de bezoeker heeft bij het bezoeken van de website: een proefabonnement nemen door contact op te nemen. Onderaan elke pagina staat een call to action naar de contactpagina.

De door ons ontwikkelde website is volledig responsive. Het ziet er dus op ieder apparaat goed uit. Op laptops trekt de bewegende video-achtergrond direct de aandacht. Alle teksten op de website kan Core Life Analytics zelf aanpassen in Wordpress, dat gebruikt is als beheersysteem.

Naast de website hebben we ook analysetools ingebouwd om bezoekersgedrag te kunnen monitoren. Zo wordt er gemeten hoeveel bezoekers op de call to action onderaan klikken en hoeveel % daarvan daadwerkelijk een demo aanvraagt. Op basis van deze gegevens kan de website in de toekomst verbeterd worden. Te denken valt aan het herschrijven van content of het herstructureren van pagina’s op basis van de bezoekersgegevens.

Screenshots

image desc image desc image desc image desc image desc