Belastingbutler

Belastingbutler geeft haar klanten online belastingadvies en maakt het mogelijk om online een gedetailleerde belastingaangifte te doen. Omdat de gebruiker stap voor stap door het aangifteproces wordt geleid is het zeer eenvoudig om aangifte te doen.

Lees verder

Idee

De startup Belastingbutler heeft ons gevraagd de technische implementatie te verzorgen van het idee: de belastingzorgen van alle Nederlanders ontnemen. Een aantrekkelijke website verkoopt belastingadvies, maar kan ook de gehele belastingaangifte uit handen nemen.

Er moest een webapplicatie komen die de gebruikers een vragenlijst voorschotelt die de belastingsituatie in kaart brengt en zo eenvoudig is dat hij begrijpelijk is voor iedereen. De Belastingbutler verwerkt de antwoorden en stelt een conceptaangifte op die de gebruiker met een druk op de knop naar de Belastingdienst kan sturen. De experts van de Belastingbutler maken hierbij gebruik van alle belastingvoordelen die voor de gebruiker mogelijk zijn.

Oplossing

Belastingbutler heeft ons gedetailleerde ontwerpen toegestuurd. Deze hebben we omgezet tot een website. Hierbij hebben we alle ‘best practices’ meegenomen, waardoor de website het best in Google vindbaar is. In samenwerking met de opdrachtgever zijn we de ontwerpen blijven optimaliseren om zo de vorm te vinden die leidt tot de hoogste verkoopcijfers.

Voor de functionele implementatie hebben we een Symfony2 applicatie gebouwd in de programmeertaal PHP, onze meest complexe tot nu toe. De vragenlijsten hebben we aangeleverd gekregen in reusachtige Excel bestanden. Deze hebben we om laten zetten naar een bestandsformaat dat door de computer leesbaar is. Vervolgens hebben we geautomatiseerd alle 2,316 vragen omgezet naar bijna 90,000 regels websitecode. Door de automatisering konden we samen met Belastingbutler gemakkelijk de vragen blijven verbeteren.

In het tweede belastingjaar van Belastingbutler hebben we verschillende grootschalige verbeteringen doorgevoerd die de applicatie nog beter laten werken. Zo wordt de vragenlijst nu tussentijds opgeslagen, waardoor de gebruiker de hele lijst niet in een keer hoeft door te werken. Ook hebben we de volgorde onder handen genomen. Nu kan een gebruiker eerst rondkijken in vragenlijst, voordat er betaald hoeft te worden. Dit heeft geleid tot een nog gebruiksvriendelijker website.

Screenshots

image desc image desc image desc image desc image desc